UITHUISPLAATSING KIND

logo principe advocaat

De website maakt deel uit van de Principe Advocaat. Wij kunnen u helpen met bijvoorbeeld:

Opvallende uithuisplaatsing jeugdzorg zaken; advocaat helpt!

Over de ongeveer 400 uithuisplaatsing jeugdzorg zaken van de laatste jaren blijf ik zeggen dat al deze zaken altijd erg droevig en schrijnend zijn. De manier waarop Jeugdzorg als instelling  zich mengt in een gezinsleven en haar wil oplegt, wordt door vele ouders als afschuwelijk gezien.

De meest opvallende zaken van het afgelopen jaar waren:

  • BJZ was van mening dat de te vroeg geboren baby niet door moeder kon worden opgevoed. Dat moeder al een 5jarige dochter had die heel goed opgroeide, dat leek BJZ niet mee te wegen.
    Moeder werd geweigerd  sonde voeding te (leren) geven, moeder mocht van pleegmoeder haar baby niet vasthouden…..of te wel: moeder werd weggehouden.
    Na een grote juridische strijd van vier procedures in 1,5 jaar tijd heeft moeder haar baby nu thuis en gaat het heel goed.
  • De Stichting Gereformeerde Jeugdzorg (SGJ) had een jongen met een licht autistische stoornis uit huis gehaald zonder enige reden. Met vier procedures in een jaar, kreeg ik dit leuke kind weer naar huis.Een moeder bemerkte dat haar dochtertje werd misbruikt tijdens de omgang bij vader. Zij schakelde de hulp in van Jeugdzorg. Helaas belandde moeder in de hel op aarde en verloor zij haar kind en kreeg de vader (!!) als enige omgang (deze zaak heeft de krant en SBS6 gehaald) Na drie procedures loopt deze zaak nog altijd helaas.
  • Moeder roept al jaren dat haar (ten onrechte uithuis geplaatste) dochtertje wordt mishandeld door het pleeggezin. Niemand wilde luisteren en omdat moeder maar als lastig werd beschouwd is ze ook nog uit het gezag ontheven. Er zijn 18 procedures gevoerd.
  • Nu naar drie jaar is de beerput per ongeluk open gegaan en blijkt dat het dochtertje inderdaad ernstig lijkt te zijn verwaarloosd en mishandeld door pleegouders. Er is begin 2014 nu een zeer grote procedure gestart waarbij ons kantoor diverse verzoeken heeft ingediend. Wij hopen dat moeder en dochter snel herenigd kunnen worden…